Ti is külföldi esküvőre vagy nászútra vágytok?

Ti is külföldi esküvőre vagy nászútra vágytok?

Blog/2023. 10. 31.

Elképzelésünk fontossága a külföldi esküvő/nászút úti céljának kiválasztásakor

A külföldi esküvő vagy nászút megtervezése izgalmas és jelentős vállalkozás, hiszen egy gyönyörű közös utazás kezdetét jelenti. Van azonban egy gyakori buktató, amelybe egyes párok beleesnek. Főleg sokan, akik tőlünk kérnek ajánlatot. Bejelölik az összes elérhető lehetőséget, vagy konkrétan semmi elképzelésük nincsen. Így beszéljünk egy kicsit arról, ez a megközelítés miért nem ideális.

A választási lehetőségek sokasága

Az esküvő és nászút úti céljainak bőséges tárházát kínáljuk, a trópusi paradicsomoktól az európai célpontokig. Ha az összes elérhető lehetőséget kiválasztjátok, azzal azt kockáztatjátok, hogy a végén ugyanúgy nem tudtok majd választani. Szűkítsétek le maximum 2 lehetőségre, ami teljesen különbözik egymástól, így a végén már csak a hangulat, amit el kell dönteni.

A személyes kapcsolat hiánya

Minden úti célnak megvan a maga egyedi varázsa, kultúrája és hangulata. Ha nem rendelkeztek egyértelmű preferenciával, elszalaszthatjátok a lehetőséget, hogy igazán élvezzétek a nagy napot vagy a nászútatokat. Válasszatok olyan helyet, ami legjobban tükrözi, mit vártok el a nagy naptól vagy az azt követő utazástól.

Meglepetés a költségvetésben

Ha nem szűkíted le a lehetőségeket, akkor a költségvetéseteket sem tudod rendesen meghatározni, hisz teljesen más költségei vannak egy hawaii és egy santorini esküvőnek. Jobb eleve tudni, mire számíthatsz, mint amiatt egy másik lehetőséget választani, mert már nem fér bele a költségvetésbe, ami a legjobban tetszik.

Elszalasztott különleges pillanatok

A választott úti cél jelentősen befolyásolhatja az esküvői szertartást és a nászút élményeit. Ha előre nem találjátok ki, mit is vártok az esküvőtől, nászúttól, akkor előfordulhat, hogy a végén az ár fog dönteni ahelyett, hogy Ti mit szeretnétek átélni. Ez akár csalódáshoz is vezethet.

Elszalasztott lehetőség

Ez esküvőkre vonatkozik. Ha nem tudjátok meghatározni a célországot és minden elérhető opcióra kértek ajánlatot, az nagyon lelassítja az ajánlatkérés menetét. (Hisz minden úti célra külön, egyedileg összeállított ajánlatot kell készítenünk. Sajnos nemcsak a fiókból veszünk elő egyet készen.) Emiatt előfordulhat, hogy kiválasztjátok a nektek megfelelőt, de a hosszú eltelt idő miatt az adott opció már nem lesz elérhető. Azaz már más lefoglalta arra az időpontra az általatok kinézett lehetőséget. Ne hagyjatok lehetőséget arra, hogy más elhappolja elöletek álmaitok esküvőjének helyszínét.

De mi is akkor a megoldás?

Alapvető fontosságú, hogy a tervezési folyamatot szándékos és világos jövőképpel közelítsétek meg. Kezdjétek azzal, hogy megvitatjátok a közös érdeklődési köröket és álmaitokat a különleges napról/útról. Készítsetek egy listát azokról a prioritásokról, amelyeknek az úti célnak meg kell felelnie. Ha tehetitek, beszéljetek olyan párokkal, akinek már megtörtént az esküvője/nászútja az adott helyszínen. Így ők tudnak nektek mesélni arról, mi vár rátok. Hisz ne feledjétek, ez életetek legfontosabb, megismételhetetlen napja/utazása, aminek felejthetetlen közös élménynek kell lennie!