Törökország

Ezeregy álom és a Török Riviéra

Törökország

Fűszeres hangulat, egzotikus és színes kultúra. Törökország, ahol minden más, egyszerre misztikus és varázslatos.

Ajánlatot kérek
Amit érdemes tudni Törökországról
Amit érdemes tudni Törökországról
Amit érdemes tudni Törökországról

Fedezd fel!

Amit érdemes tudni Törökországról

Elképzelted már, vajon mi lenne velünk kávé nélkül? Mennyivel kevesebbek lennének a reggelek vagy a délutáni pihenők! De a kávén kívül számtalan szokást és élelmiszert köszönhetünk még a törököknek.

Isztambulban már a 16. században kávéházakba járhattak az emberek, később ez a szokás Európa többi részére is átterjedt, aminek szokását mai napig szenvedélyesen gyakoroljuk. A tradicionális török kávé, vagyis a „türk kahvesi” úgy készül, hogy a finomra darált kávét egymás után többször felfőzik (ahogy forrni kezd, leveszik a tűzről, majd visszateszik és ezt többször megismétlik), majd a kávét zaccal együtt csészébe töltik.

Törökország kulturális, művészeti és gazdasági központja Isztambul, ami az egyetlen város a világon, mely két földrészre épült. Meglepő számok jellemzik: például Isztambul városában többen élnek, mint Magyarország egész területén. Jelenleg 15 462 452 főt jegyez a lakosság lélekszáma.

A törökök kifejezetten tudják, hogyan érdemes kikapcsolódni. A fürdők eredete az ókori rómaiakhoz és görögökhöz kötődik, de a törököknél is épp ennyire elterjedt volt az Oszmán Birodalom idején. Fontossága vallási szempontból is elengedhetetlen. Az úgynevezett török hamam (forró fürdő, gőzfürdő) az iszlám szerint kifejezetten fontos nemcsak a test megtisztítása, de a gőz segítségével a lélek megtisztulása miatt is.

A déli részen található terület a leglátogatottabb uticélok egyike. 300 km hosszú nyaralóövezet, ahol a tengerbe akadályok nélkül fejest ugorhatunk. A Földközi-tenger partján az egyik legideálisabb nyaralóhely akár kisgyermekes családoknak is, és több hosszú szakasza kapott kék zászlós minősítést.

Törökország számos üdülőövezete közül mi jelenleg kifejezetten a Török Riviérát kínáljuk Alanyától Kemerig bezárólag, de bármely egyéb régióra is tudsz ajánlatot kérni.

Éld át a török fürdők hangulatát, és frissítsd fel tested és lelked egy nagy török utazással!

Programajánlatok

Milyen programokat érdemes kipróbálni Törökországban?

Találd meg a tökéletest

Szálláshelyek Törökországban

Szerintünk a szálláshely kiválasztása kardinális kérdés, ami meghatározza a teljes utazásélményt. Az alábbi szállásokat jó szívvel ajánljuk, hogy a komfort és a pihenés nap végén is tárt karokkal várjon.
Vissza Előre

Beutazási feltételek, járványügyi szabályok

Beutazási feltételek:

Törökország eltörölte a járvánnyal összefüggő beutazási korlátozásokat, így az országba regisztráció, védőoltás és covid teszt nélkül, korlátozásmentesen be lehet utazni.

Az általános beltéri maszkviselési kötelezettség eltörlésre került. Jelenleg kizárólag egészségügyi intézményekben kötelező a maszk viselése.

A beutazáshoz útlevél szükséges, melynek a Törökországba történő belépést követően még legalább 180 napig érvényesnek kell lennie.

Frissítés dátuma: 2022.09.28.
_____________________
Az itt található tájékoztatás nem teljes körű, és nem helyettesíti a beutazást megelőző részletes tájékozódást. Utazóinkat azonban minden esetben teljes körűen tájékoztatjuk a rájuk vonatkozó konkrét szabályokról.

Törökország rád vár!

Törökország rád vár!

Ha pihenésre és kalandokra vágysz, téged vár a fűszeres Törökország!
Kérj ajánlatot, és mi gondoskodunk a biztonságos és felejthetetlen élményekről!