Jáva-Bali Cool Túra

Két sziget, két világ

Jáva-Bali Cool Túra

Az egyenlítő mindkét oldalán elhelyezkedő, minden értelemben sokszínű Indonézia két különleges szigete Jáva és Bali. Jáva az ötödik legnagyobb sziget az országban, a világ egyik legsűrűbben lakott térsége, egyben az ország legnépesebb területe, a teljes lakosság csaknem fele itt él. Balit pedig nem kell bemutatnunk: hosszú évek ótaa legkedveltebb indonéz sziget a turisták körében. Mindkét sziget a maga nemében különleges, külön-külön is rendkívül vonzó, viszont egyszerre felfedezni mindkét szigetet egyszerűen lebilincselő élmény!

Jelentkezem!
Ismerd meg a sziget csodáit!
Ismerd meg a sziget csodáit!
Ismerd meg a sziget csodáit!

Fedezzük fel Jávát!

Ismerd meg a sziget csodáit!

Szumátrától délkeletre és Borneótól délre helyezkedik el, egyben központi szigete Indonéziának: Jakarta, a főváros is itt található. Ennél jobb választásunk nem is lehetne, hogy megismerhetjük az indonéz művészetet, a kultúrát és a gasztronómiát. A fővárostól keleti irányba indulva lélegzetelállító látnivalók – vulkanikus hegyek, buja esőerdők, drámai vízesések, ősi templomok, misztikus várak – sorakoznak egymás mellett. Az Indonézia szívének nevezett gyönyörű sziget egyik nagy vonzereje, hogy nem hemzseg a turistáktól, és az átlaghőmérséklet egész évben a számukra kellemes 23-30°C között mozog.

Yogyakarta, és mondhatni testvére, Semarang a szigetre érkezők kedvelt célpontjai között vannak. Mindkét város hemzseg a kulturális és a történelmi nevezetességektől. A régió egy másik különleges helyszínnel is büszkélkedik, ami a Baturraden. Itt biztos, hogy elakad a lélegzeted, a festői üdülőhely gyönyörű kertekkel, meleg vizű forrásokkal és tavacskákkal van körülvéve. Itt minden csupa zöld, a buja vízesésekkel, folyókkal és hatalmas sziklatömbökkel tarkított táj kellemes kikapcsolódást, kirándulási lehetőségeket kínál.

Borobudur Délkelet-Ázsia egyik legnagyobb buddhista szentélye, a Sivának szentelt Prambanani, Indonézia legszebb hindu templomegyüttese. Mindkettő csodálatos és kihagyhatatlan látnivaló Jáva szigetén. Innen a napfelkeltét is megcsodálhatod (ehhez előzetes foglalás szükséges), ami lélegzetelállító élményt nyújt eme építmények között.

A legtöbb aktív vulkán Indonéziában található, útközben óhatatlanul belebotlunk egybe. Jáva szigetén kihagyhatatlan a fenséges Bromo, hogy a pereméről csodálhasd meg a napfelkeltét vagy a naplementét. Hidd el, a látvány egyike lesz azoknak az élményeknek, amelyek egy életen át nyomot hagynak benned. A Bromo Tengger Semeru Nemzeti Parkhoz tartozó 2329 méter magas vulkán Kelet-Jáva egyik legnépszerűbb természeti látványossága.

A strandokat előszeretettel emlegetik Jáva szigetének legrejtettebb kincsei között, talán nem véletlenül. Ha fürdésre és úszásra alkalmas helyeket keresel, Karimunjawa sok apró szigetével, fehér homokos strandjaival és különleges élővilágával a legjobb választás számodra. Pangandarant és Batu Karast az erős hullámok teszik igazi szörfparadicsommá, míg a Yogyakarta közelében lévő Parangtritis a természeti szépsége miatt különleges. Bárhová is sodor utunk, álomszép strandokkal találkozhatunk.

Bali festői világa
Bali festői világa
Bali festői világa

Az Istenek szigete

Bali festői világa

Bali a Kis-Szunda-szigetek legnyugatibb tagja, Jávától pár kilométerre keleti irányba fekszik. A sziget ad otthont Indonézia hindu kisebbségének. Az ország legnépszerűbb idegenforgalmi célpontja. A sziget déli partjának közelében fekvő jelenlegi tartományi főváros és egyben sziget a legnagyobb városa Denpasar. Ezen kívül kiemelkedő helyet foglal el Bali hajdani, gyarmati időkben virágzó fővárosa, Singaraja. A fővárostól északra található Ubud múzeumaival, műtárgypiacával és galériáival kétségtelenül a sziget kulturális központja. A szigetet korallzátonyok övezik. A déli részen levő strandok homokja általában fehér, míg az északiak és a nyugaton fekvők fekete homokkal borítottak.

A muszlim többségű Indonéziával szemben Bali lakosainak 93%-a balinéz hindu vallású, mely vallás a Délkelet-Ázsiából érkező hindu hit és a helyi hiedelmek keveréke. A legelterjedtebben használt nyelv a balinéz és az indonéz, és mint a legtöbb indonéz ember, a szigetlakók nagyobb része két vagy három nyelvet is beszél. Bali híres a táncművészetéről, valamint a festészetéről, szobrászatáról és a fafaragásokról. Habár a turizmus a legjelentősebb iparág, még mindig a mezőgazdaságban, és ezen belül a rizstermesztésben dolgozik a legtöbb ember. Kisebb mennyiségben termesztenek gyümölcsöt, zöldségeket és más haszonnövényeket. A lakosság egy része halászattal foglalkozik. A fő idegenforgalmi központok Kuta, Sanur, Jimbaran, Seminyak és Nusa Dua.

Két hét színtiszta kultúra!

Két hét színtiszta kultúra!

Egy kihagyhatatlan utazás a kultúra szerelmeseinek!

14 napos álomutazásra hívunk Téged, ahol meglátogatjuk Jáva és Bali szigetének ikonikus helyeit! Ez a program és útvonal csak nálunk érhető el egyedülállóan Magyarországon.

Az utazás időpontja: 2024. október 21 – november 4.

(Indulás: október 20., hazaérkezés: november 5.)

Részvételi díj: 1 280 EUR/fő + csoportos repülőjegy 1 300 EUR/fő
Jelentkezéskor fizetendő: részvételi díjból 690 EUR/fő + repülőjegyből 390 EUR/fő
Minimális létszám: 8 fő

A program kiváló partnerünk, Bögödi Viktor vezetésével valósul meg!

Részletes program

Nézzük csak, miként épül fel a program:

Képek, amik közelebb hozzák a kalandot!

Vissza Előre

Az ár tartalmazza:

 • Valamennyi transzferszolgáltatást (reptérről szálláshelyre, szálláshelyről reptérre, egyik szálláshelyről a másikra, beleértve Jáváról Balira a komphasználatot).
 • 4 csillagos szállást: Yogyakartában (3 éjszaka), Gununkidul térségében (1 éjszaka), Cemorolawangban Bromo túra előtt (1 éjszaka), Banyuangiban Iljen vulkántúra előtt (1 éjszaka), Balin tengerpart melletti Seminyak/Canggu városokban (3 éjszaka), Ubudban (4 éjszakka). Az ár mindegyik szállást reggelis ellátással és kétágyas szobákban történő elhelyezéssel tartalmazza, melyek légkodicionáltak és wifi elérhetőséggel rendelkeznek.
 • A szervezett túrákat magyar idegenvezetéssel, légkondicionált kisbuszban, angolul beszélő balinéz sofőrrel, korlátlan ivóvízfogyasztási lehetőséggel biztosítjuk.
 • A szervezési költséget.


A programok dátuma és összetétele az időjárás függvényében változhat!
A szálláshelyek változtatásának jogát fenntartjuk (ez esetben lehetőség szerint hasonló kategóriájú és elhelyezkedésű szálláshelyen gondoskodunk az elhelyezésről).

​Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőjegyet a Budapest-Dubai-Jakarta-Yogyakarta útvonalon (javasolt: Emirates és Garuda Indonesia légitársaságok)
 • Vízum díját kb: 35 USD, amit az utazás előtt online intézünk
 • Reggelit az első napon, az ebédeket és vacsorákat
 • A túrák során felmerülő, alacsony összegű belépőjegyeket
 • Egyéb fakultatív programok díját
 • Az utas- és sztornóbiztosítás díját (erre jelentkezőinknek igény szerint ajánlatot adunk)

Fontos tudnivalók utazás előtt

Fizetési feltételek

 • Amennyiben mi intézzük, a repülőjegy árának rendezése; továbbá minden esetben 690 EUR /fő foglaló befizetése: foglalásod érvénybe lép, megkezdjük a szervezőmunkát, a foglaló nem jár vissza lemondás esetén, de 6 hónapon belül újra felhasználhatod vagy átruházhatod másra. A részvételi díj fizethető forintban is.
 • A hátralék fizetési határideje: 2024.09.26.

Jelentkezési, módosítási és lemondási feltételek

 • A jelentkezést követő szerződéskötés után a foglaló összegét szükséges átutalnod a megadott bankszámlánkra.
 • A lemondási feltételek a lemondás idejétől függenek:

60-46. napok közt: a részvételi díj 40 százaléka kerül levonásra.
45-26. napok közt: a részvételi díj 50 százaléka kerül levonásra.
25-16. napok közt: a részvételi díj 75 százaléka kerül levonásra.
15 napon belül: a részvételi díj 100 százaléka kerül levonásra.

Fontos információk

 • A túrák nehézsége könnyű, de a sorkelhez úszástudás szükséges, nem magabiztos úszóknak mentőmellényt fogunk biztosítani. A vulkántúrák nehézségi foka közepes.
 • Az utazás Balira egy helyi komppal történik.
 • Vízum: Indonéziába magyar állampolgároknak 30 napra szükséges vízumot vásárolni, ennek ára 519 500 indonéz rúpia 30 napra, amit előzetesen, online intézünk.
 • Időjárás: A szigetek az Egyenlítő mentén helyezkednek el. Az időjárás egész évben meleg, napközben 28-30 fok körüli, éjszaka 25 fok körüli hőmérséklettel, magas páratartalommal (kb 83%). Az óceán hőmérséklete egész évben 29 fok körüli.

A programokról

 • Mi­vel az utazás so­rán az idő­já­rás vál­to­zé­kony le­het, ezért fenntartjuk a jo­got, hogy rossz idő ese­tén – eső, köd, rossz lá­tá­si vi­szo­nyok – meg­vál­toz­tas­suk a prog­ra­mot. Ez je­lent­he­ti a kü­lön­bö­ző lát­ni­va­lók vagy kirándulások sor­rend­jé­nek fel­cse­ré­lé­sét, de kü­lö­nö­sen zord idő­já­rás ese­tén – a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében – módosulhatnak vagy el is ma­rad­hat­nak tú­rák.
 • Egy esetleges programváltozás esetén túravezetőnk minden esetben alternatív programokat javasol a helyszínen.

Beutazási feltételek

 • Indonézia 2023. június 9-én eltörölte a covid elleni oltási kötelezettséget, így ismét korlátozásmentesen be lehet utazni, és nincs szükség telefonos alkalmazás telepítésére sem. Indulás előtt kötelező az online vámáru-nyilatkozat kitöltése ezen az oldalon (első alkalommal csak az indulás előtti napon tölthető ki). A beutazáshoz sérülésmentes útlevél szükséges, melynek az Indonéziából történő kiutazást követően még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie. A 30 napos turistavízum díja online előre fizetve 519 500 rúpia (kb. 35 EUR). Emellett a Balira történő belépéshez 150 000 rúpia (kb. 9 EUR) összegű idegenforgalmi adó megfizetése is szükséges, amit úgyszintén online, előzetesen intézünk.

Egészségügy

 • Ajánlott gyógyszerek az utazáshoz: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer.
 • Ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz.
 • A biztonság kedvéért utazás előtt (minél hamarabb) konzultálj a Nemzetközi Oltóközpont munkatársaival vagy a megyei NNGYK szak­em­be­re­i­vel, illetve a háziorvosoddal.
Jáva-Bali Cool Túra

Jáva-Bali Cool Túra

Fedezd fel ezt a két magával ragadó Indonéz szigetet! Éld meg minden egyes percét az ott töltött időnek, add át magadat a világunk eme különleges szegletének, és eközben mi vigyázunk Rád!