Raja Ampat Kalandtúra 2024. november-december

Életed kalandja kopogtat

Raja Ampat Kalandtúra 2024. november-december

Egy hely, amiről kevesen mondhatják el, hogy már látták. Raja Ampat különlegessége abban is rejlik, hogy nehéz és költséges idelátogatni. A szálláshelyek is a helyi körülményeknek megfelelően alakultak ki. Itt nincs luxus, csak igazi kaland és a természet.

Immár harmadik alkalommal rendezzük meg a nagy sikerű Raja Ampat kalandtúrát!

Jelentkezem!
Ismerd meg Indonézia legkevésbé látogatott csodáit!
Ismerd meg Indonézia legkevésbé látogatott csodáit!
Ismerd meg Indonézia legkevésbé látogatott csodáit!

Irány Raja Ampat!

Ismerd meg Indonézia legkevésbé látogatott csodáit!

Raja Ampat a mai napig turisták által kevésbé látogatott része Indonéziának. Hiába egyre népszerűbb, még mindig sokaknak csak álom ide eljutni. Sokan nem vállalják az idejutással járó fáradtságot, nehézségeket, viszont aki egyszer eljut ide, annak garantáltan élete nyaralásában lesz része igazi paradicsomi körülmények között.

Az itt eltöltött időre szóló programot úgy állítottuk össze, hogy a legtöbbet és legjobbat tudjuk kihozni ebből a gyönyörű vidékből, és ne legyen megerőltető, de túl pihentető sem.

Elutazunk a kevésbé látogatott helyekre is, ahová sokan nem jutnak el, például Wayagra vagy a Mayalibit öbölbe. Sorongra való megérkezésed után semmi dolgod nem lesz: a szállást, utazást, mindent mi intézünk.

Búvárok és vízimádó utazók nagy álma, hogy egyszer ebben a varázslatos szigetvilágban merülhessenek alá. Indonézia csodálatos világának egyik világhírű desztinációját fogjuk meglátogatni utunk során: felfedezzük Raja Ampat csodálatos szigetvilágát. Raja Ampat a világ egyik top sznorkeling és búvár desztinációja, egy 1600 szigetből álló szigetcsoport, amelyek nagy része lakatlan. Raja Ampat a korallháromszögben fekszik. Raja Ampattal nehéz versenybe szállni, hiszen ezen a helyen koncentráltan található a világon fellelhető korallfélék 75 százaléka. A több mint 1500 fajta hal, különleges vízi élőlények mind a napi sznorkeling rutinunk részei. Szinte mindennapos a cápákkal (black tip, white tip sharks), teknősökkel, delfinekkel való találkozás, és ehhez nem kell búvárnak lenned. Ha tudsz úszni pipával és maszkban, olyan közel kerülhetsz a víz alatti világhoz, mint ahogy máshol sehol sem. Egy víz alatti akváriumban fogod magad érezni. Raja Ampat méltán érdemli meg a földi paradicsom elnevezést. Aki egyszer ide eljut, annak nehéz lesz visszatérni a civilizációba.

Raja Ampat különlegessége abban is rejlik, hogy kevesen ismerik, nehéz és költséges ide látogatni. A szálláshelyek is a helyi körülményeknek megfelelően alakultak ki. Nincsenek luxushotelek.

Utazz a Földi Paradicsomba!

Utazz a Földi Paradicsomba!

Egy kihagyhatatlan utazás a kalandor természetűeknek!

12 napos álomutazásra hívunk Téged, ahol meglátogatjuk Raja Ampat ikonikus helyeit, azokat is, amelyek távol esnek a tipikus túraútvonalaktól. Ez a program és útvonal csak nálunk érhető el egyedülállóan Magyarországon.

Az utazás időpontja: 2024. november 22 – december 4.

(Indulás: november 20., hazaérkezés: december 5.)

Részvételi díj: 2 300 EUR/fő + csoportos repülőjegy 1 415 EUR/fő
Jelentkezéskor fizetendő előleg: részvételi díjból 690 EUR/fő, repülőjegyből 425 EUR/fő
Maximális létszám: 14 fő

A program kiváló partnerünk, Bögödi Viktor (DivePrayHikeBali) és Harmincz Rita – akit sokan csak a Sárga ruhás lányként ismernek – közös szervezésében valósul meg!

Rita mindent tud Indonéziáról, már nyolc éve él itt is, ott is; az ő segítségével feledhetetlen kalandokra lehet számítani Raja Ampat szigetvilagában, pontosan 12 napon keresztül a világ egy még viszonylag érintetlen részén!

Részletes program

Nézzük csak, miként épül fel a program:

Képek, amik közelebb hozzák a kalandot!

Vissza Előre

​FONTOS TUDNIVALÓK UTAZÁS ELÖTT

Az ár tartalmazza:

 • Reptéri transzferek Indonéziában
 • 12 éjszaka szállás Raja Ampat szigetein fakunyhókban, tengerparton
 • 1 éjszaka szállás Sorong Hotelben a hazautazás előtti éjszaka
 • Hajózás a Sorong és Raja Ampat közötti szakaszon oda-vissza
 • Hajóbérlés az egész program idejére
 • Napi háromszori étkezés (kivételek: lásd Az ár nem tartalmazza részben)
 • A helyi idegenvezetők díja
 • Belépődíjak a programokon
 • Szállások kunyhóban, kétágyas szobákban
 • A nemzeti park éves belépődíja
 • A programban feltüntetett sznorkel programok
 • Utazás a Pianemo-szigetekre
 • Utazás Wayag szigetvilágába
 • 1 db egynapos dzsungeltúra

​Az ár nem tartalmazza:

 • Retúr repülőjegy a Budapest-Jakarta-Sorong útvonalon (csoportos repülőjegy fix 1 415 EUR/fő áron vásárolható)
 • Vízum díját kb: 35 USD, amit az utazás előtt online intézünk
 • Reggeli az első napon
 • Ebéd és vacsora a 12. napon
 • Egyéb fakultatív programok díját
 • Az utas- és sztornóbiztosítás díját (erre jelentkezőinknek igény szerint ajánlatot adunk)
 • Választható szállás díját hazafelé a Dubai International Hotelben, a reptéri terminál épületében

Fontos tudnivalók utazás előtt

Fizetési feltételek

 • Jelentkezéskor fizetendő előleg: a részvételi díjból 690 EUR/fő, a repülőjegyből 425 EUR/fő
 • 2024. szeptember 10-éig fizetendő: a részvételi díjból 920 EUR/fő, a repülőjegyből a teljes hátralék, azaz 990 EUR/fő
 • 2024. november 10-éig fizetendő: a részvételi díj hátraléka, 690 EUR/fő.

Fontos információk

 • A szállások többsége bambuszból készült kunyhó vagy szoba. Ebben egy dupla matrac vagy ágy van szúnyoghálóval két fõ részére. A fürdőszoba külön, szintén a szállás területén található. Tisztálkodásra fenntartott vizet egy hordóban tárolnak (egyes szállásokon csak sós víz van erre a célra), ebből merítve öntjük magunkra és fürdünk meg. A vécét is ezzel öblítjük le. A szálláshelyek többségén van számunkra megszokott angol vécé, de előfordulhat, hogy ülőke nélkül. Ezen kívül található még ebédlő vagy közös tér, esetleg egy terasz, ahol pihenni lehet akár függőágyakban is.
 • A túrák nehézsége könnyű, de a sorkelhez úszástudás szükséges, nem magabiztos úszóknak mentőmellényt fogunk biztosítani.Wayag szikláira a túra nehézségi foka közepes. A karszthegyek tetejére éles sziklákon kell felmászni egy ponton, ami jó erőnlétet feltételez. A másik csúcshoz meredek túraútvonalon kell majd felkapaszkodni.
 • Mosási lehetőség: Mindenki magának intézi, kézzel lehet mosni hideg vízben.
 • Az utazás Raja Ampatra egy helyi komppal történik Sorong és Waisai között. Ez kb 2 óra. Waisaiban felvesz minket a privát motorcsónakunk, ami elvisz a szállásra. A sznorkeles és egyéb hajókirándulások privát motorcsónakokkal történnek. Ezen csak a mi csoportunk lesz és a legénység.
 • Vízum: Indonéziába magyar állampolgároknak 30 napra szükséges vízumot vásárolni, ennek ára 519 500 indonéz rúpia 30 napra, amit előzetesen online intézünk.
 • Időjárás: Raja Ampat szigetei az Egyenlítő mentén helyezkednek el. Az időjárás egész évben meleg, napközben 28-30 fok körüli, éjszaka 25 fok körüli hőmérséklettel, magas páratartalommal (kb 83%). Az óceán hőmérséklete egész évben 29 fok körüli.
 • Áram: A szigeteken nappal nincsen áram, az esti órákban naplemente után (kb 7 órakor) kapcsolják be a generátort, ami általában este 11-12 óráig szolgáltat áramot. Van elég konnektor a szállásokon, és nem kell átalakító. Az indonéz dugalj megegyezik a magyarral.
 • Technikai kütyük: A magas páratartalom és az áramellátás ingadozása miatt nagyon vigyázzunk elektronikus eszközeinkre. Ha van power banked (inkább ez menjen tönkre), hozd el, akár több darabot is, és inkább majd ezekről töltsd a telefont, kamerát, egyéb USB eszközöket. Ha van otthon cipődobozban vagy egyéb dobozokban található szilikagél, érdemes feltankolni belőle, mert ha ezzel együtt tárolod telefonodat, az magába szívja a nedvességet, és kisebb az esélye, hogy baja lesz. Bár nem hónapokra megyünk ide, de jobb felkészülni, ha van rá mód.
 • Térerő: Kri szigetén és Waisaiban is van térerő, de sok más helyen nincsen. De minek is, hiszen mindenkinek jót tesz egy kis idő távol a civilizációtól, nem igaz? Ha van is térerő, akkor sincs megfelelő internetkapcsolat. 3G, de inkább E, vagy nagyon sok esetben G jelű kapcsolatok vannak. Ezek kb. annyit jelentenek, hogy annyira lassú az adatkapcsolat, hogy nincs is. Wifi nincs, csak Sorongon.
 • Vásárlási lehetőség: Az utolsó vásárlási lehetőség Waisaiban lesz (van piac és kisebb boltok), de lehetőség szerint mindenki intézze el Sorongon indulás előtt, ahol nagyobb a választék és olcsóbb is.
 • Pénzváltás, ATM: Sorongban és Waisaiban is van bankautomata, azonban pénzváltás csak banki nyitva tartási időben lehetséges Waisaiban és Sorongon. Megérkezéskor Jakartában javasoljuk a pénzváltást. Azonban érdemes megjegyezni, hogy mivel az utazás árában szinte MINDEN benne van, amire a két hét során szükséged lehet, túl sok költőpénzzel nem kell készülni.

Programokról

 • Mi­vel az utazás so­rán az idő­já­rás vál­to­zé­kony le­het, ezért fenntartjuk a jo­got, hogy rossz idő ese­tén – eső, köd, rossz lá­tá­si vi­szo­nyok – meg­vál­toz­tas­suk a prog­ra­mot. Ez je­lent­he­ti a kü­lön­bö­ző lát­ni­va­lók vagy kirándulások sor­rend­jé­nek fel­cse­ré­lé­sét, de kü­lö­nö­sen zord idő­já­rás ese­tén – a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében – módosulhatnak vagy el is ma­rad­hat­nak tú­rák.
 • Egy esetleges programváltozás esetén túravezetőnk minden esetben alternatív programokat javasol a helyszínen.

Beutazási feltételek

 • Indonézia 2023. június 9-én eltörölte a covid elleni oltási kötelezettséget, így ismét korlátozásmentesen be lehet utazni, és nincs szükség alkalmazás telepítésére sem. Indulás előtt kötelező az online vámáru-nyilatkozat kitöltése ezen az oldalon. A beutazáshoz útlevél szükséges, melynek az Indonéziából történő kiutazást követően még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az érkezéskor turistavízumot (Visa On Arrival) kell váltani, melynek díja fejenként 500 000 rúpia, online előre fizetve 519 500 rúpia (kb. 31 EUR). Mindenképpen javasoljuk az online fizetést.

Egészségügy

 • Ajánlott gyógyszerek az utazáshoz: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer.
 • Ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz.
 • A biztonság kedvéért utazás előtt (minél hamarabb) konzultálj a Nemzetközi Oltóközpont munkatársaival vagy a megyei NNGYK szak­em­be­re­i­vel, illetve a háziorvosoddal.
Raja Ampat Kalandtúra

Raja Ampat Kalandtúra

Fedezd fel a mai napig turisták által kevésbé látogatott részeit Indonéziának!
Ne maradj le egy életre szóló kalandról!