Bali

Az Istenek szigete

Bali

Indonézia sok ezer szigetének egyike, amit szinte lehetetlen felfedezni, és ami biztos mély nyomot hagy az emberben. Felejthetetlen természeti és kulturális kincsek, az indonéz szigetvilág tökéletes célpontja.

Ajánlatot kérek Balira
Amit érdemes tudni Baliról
Amit érdemes tudni Baliról
Amit érdemes tudni Baliról

Fedezd fel!

Amit érdemes tudni Baliról

Indonézia 33 tartományának és több mint 18 ezer szigetének egyike, és egyben az ország legnépszerűbb idegenforgalmi célpontja önmagában is annyira gazdag desztináció, hogy két hét a minimum, amit érdemes itt eltölteni, de valójában egy hónap is kevés a felfedezésére. Tipikusan az a hely, ahová ha egyszer eljutsz, szinte biztosan újra és újra visszavágysz. Utazásoddal átléped az Egyenlítőt, ugyanis Bali már a déli féltekén helyezkedik el.

A sziget otthont ad Indonézia hindu kisebbségének, a balinézeknek, akiknek a hivatalos indonéz nyelv mellett a balinéz a saját anyanyelvük. Bali híres a magas fokon űzött művészetekről, beleértve a táncot, szobrászatot, festészetet, bőr- és fémművességet, valamint a zenét.

Bár méretét tekintve nem egy hatalmas sziget (Magyarország területének kevesebb, mint tizenhatoda), mégis annyira sok a látnivaló, hogy még részekre osztani is nehéz. És ami szinte biztos: már ha két hétre utazol Balira, akkor is célszerű megosztani a szállásodat, legalább két különböző régiót kipróbálva. Bali leginkább a körutazások szigete.

Ahol érdemes huzamosabb ideig megszállni: Észak-Bali, Közép-Bali, Kelet-Bali és Dél-Bali.

Emellett kirándulás során érdemes megismerkedni Nyugat-Balival, ahol kevés turista van jelen, de annál gyönyörűbb helyek sokaságát láthatjuk. Itt is találhatók ugyan szállodák, de ha itt szállsz meg, a sziget többi részétől meglehetősen el vagy szeparálva. Ideálisnak tartjuk a kétnapos Nyugat-Bali túra igénybe vételét, mely során a szállás egy autentikus homestay-ben is megoldható.

Csodaszép kis szigetek találhatók Bali keleti partjainál. Van lehetőség napon belüli szigettúrára is, de ha valamelyiket szeretnénk jobban megismerni, néhány éjszakára szállást is igénybe vehetünk. Sanur kikötőjéből elérhető a közeli Nusa Penida, Nusa Lembongan és Nusa Ceningan, Padangbai kikötőjéből pedig elérhetők a már Lombok partjainál fekvő Gili-szigetek: Gili Air, Gili Meno és Gili Trawangan.

Programlehetőségek Balin

Kiemelt programjaink

Ismerd meg Bali főbb desztinációit!

 • Észak-Bali
  Észak-Bali

  Észak-Bali

  Fedezd fel Észak-Bali csodálatos világát: turistalátványosságokkal és rejtett kincsekkel egyaránt találkozhatsz ezen a vidéken!

  Jobban megismerem
 • Közép-Bali
  Közép-Bali

  Közép-Bali

  Ha felfedeznéd Bali legautentikusabb részeit, megcsodálnád a magasan húzódó hegyeit és számtalan, sűrűn elhelyezkedő helyi látványosságot, akkor Közép-Bali a te desztinációd!

  Jobban megismerem
 • Kelet-Bali
  Kelet-Bali

  Kelet-Bali

  Fedezz fel szent helyeket, vedd szemügyre az Agung szunnyadó vulkánt, vagy juss el a Menny Kapujáig! Ehhez hasonló életre szóló élményeket kínál neked Kelet-Bali!

  Jobban megismerem
 • Dél-Bali
  Dél-Bali

  Dél-Bali

  Fedezd fel Bali turisztikailag legnépszerűbb részét! Számos resort szálloda közül válogathatsz, de autentikus helyekből is akad jópár! Mivel Denpasar nemzetközi repülőtere is Dél-Balin található, javasoljuk, hogy utazásod elején vagy végén válaszd ezt a régiót pihenésed színteréül.

  Jobban megismerem
Vissza Előre

Beutazási feltételek, járványügyi szabályok

Beutazási feltételek

Indonézia 2023. június 9-én eltörölte a covid elleni oltási kötelezettséget, így ismét korlátozásmentesen be lehet utazni, és nincs szükség alkalmazás telepítésére sem.

Indulás előtt kötelező az online vámáru-nyilatkozat kitöltése ezen az oldalon.

A beutazáshoz útlevél szükséges, melynek az Indonéziából történő kiutazást követően még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az érkezéskor turistavízumot (Visa On Arrival) kell váltani, melynek díja fejenként 500 000 rúpia (kb. 13 000 Ft), online előre fizetve 519 500 rúpia. Célszerű az online fizetést választani, mellyel értékes időt takaríthatunk meg a reptéren.


Frissítés dátuma: 2023.06.14.
__________________

Az itt található tájékoztatás nem teljes körű, és nem helyettesíti a beutazást megelőző részletes tájékozódást. Utazóinkat azonban minden esetben teljes körűen tájékoztatjuk a rájuk vonatkozó konkrét szabályokról.

Bali csak rád vár!

Bali csak rád vár!

Szerezz életre szóló pillanatokat, fedezd fel az indonéz szigetvilág gyöngyszemét, Balit!
Kérj ajánlatot bármely Bali aldesztinációra, és mi gondoskodunk a biztonságos és felejthetetlen élményekről!