Ciprus

A szerelem szigete

Ciprus

Mediterrán romantika, tökéletes klíma, lassan mélyülő homokos tengerpartok, gazdag történelem, mindez egy helyen. A Földközi-tenger harmadik legnagyobb gyöngyszeme, Ciprus.

Ajánlatot kérek
Amit érdemes tudni Ciprusról
Amit érdemes tudni Ciprusról
Amit érdemes tudni Ciprusról

Fedezd fel

Amit érdemes tudni Ciprusról

A Földközi-tenger keleti medencéjében, harmadik legnagyobb szigetként Szicília és Szardínia után, Törökországtól délre terül el.

Több szempontból is isteni hely, a görög mitológia szerint a Ciprus menti tengerben szültett maga Aphrodité, a szépség és a szerelem istennője.

A sziget növényvilágában könnyen feltöltődhetünk alacsonyabb pontokon olajfák, ciprusok, akácok társaságában, de ha magasabb vidékre merészkedünk, boróka, feketefenyő, nyárfa és további fenyőfélék fogadnak.

Macskásoknak különösen kedvező, egyes feltevések szerint innen származik az ember és a macska kapcsolatának első bizonyítéka. A szigeten a mai napig rengeteg macska él.

Budapestről közvetlen repülőjáratok Larnacára és Paphosra közlekednek. Jelenleg a Larnacáról elérhető szállásokat és programokat emeljük ki, mely elsősorban Ayia Napa régióját jelenti.

Programajánlatok

Milyen programokat érdemes kipróbálni Cipruson?

Találd meg a tökéleteset

Szálláshelyek Cipruson

Szerintünk a szálláshely kiválasztása kardinális kérdés, ami meghatározza a teljes utazásélményt. Az alábbi szállásokat jó szívvel ajánljuk, hogy a komfort és a pihenés nap végén is tárt karokkal várjon.
Vissza Előre

Beutazási feltételek, járványügyi szabályok

Beutazási feltételek:

Ciprus eltörölte a járvánnyal összefüggő beutazási korlátozásokat, így az országba regisztráció, védőoltás és covid teszt nélkül, korlátozásmentesen be lehet utazni.

Az általános beltéri maszkviselési kötelezettség eltörlésre került. Jelenleg egészségügyi intézményekben, gyógyszertárakban és tömegközlekedési eszközökön kötelező a maszk viselése.


Frissítve: 2022.09.28.
________________
Az itt található tájékoztatás nem teljes körű, és nem helyettesíti a beutazást megelőző részletes tájékozódást. Utazóinkat azonban minden esetben teljes körűen tájékoztatjuk a rájuk vonatkozó konkrét szabályokról.

Ciprus rád vár!

Ciprus rád vár!

Ha pihenésre és mediterrán élményekre vágysz, akkor irány Ciprus!
Kérj ajánlatot, és mi gondoskodunk a biztonságos és felejthetetlen élményekről!