Észak-Dominika

Dominikai Köztársaság

Észak-Dominika

Ismerd meg „az igazi Dominikát”, mely Naguától egészen Monte Cristiig, a haiti határig húzódva rengeteg élménnyel vár!

Ajánlatot kérek
Amit érdemes tudni Észak-Dominikáról
Amit érdemes tudni Észak-Dominikáról
Amit érdemes tudni Észak-Dominikáról

Fedezd fel

Amit érdemes tudni Észak-Dominikáról

Ha szeretnéd megismerni „az igazi Dominikát”, a Samana-félsziget mellett Észak-Dominikát ajánljuk, mely Naguától egészen Monte Cristiig, a haiti határig húzódik. Ezen belül kedvenc részünk Puerto Plata környéke, ahová Európából nemzetközi repülőjáratokkal is el tudsz jutni, és nincs szükség hosszú transzferidőre.

Samanához hasonlóan itt is előnyben van, aki autóvezetőként tud alkalmazkodni a helyi sajátosságokhoz, de alternatívaként guaguák (helyközi kisbuszok) is rendelkezésre állnak.

Itt már több all inclusive szállodát is találunk, ezek közül megemlítenénk kettőt: Iberostar Costa Dorada, Viva Wyndham Tangerine.

A Puerto Platától keletre található Sosua és Cabarete környékén érdemes megszállni egy-egy autentikus szálláshelyen, ilyen például a Natura Cabaña Boutique Hotel & Spa, melyben valóban a természet lágy ölén, egyúttal teljes kényelemben érezheted magad. Az utóbbi a Perla Marina övezetben helyezkedik el, ahol találhatsz egy magyar üzemeltetésű hotelt is, továbbá ezen a területen hosszabb vagy rövidebb távra lakást, vagy akár medencés villát is tudsz bérelni. Számos jó éttermet találsz a környéken, egészen különböző árkategóriákban, a szállások többsége önellátással vagy reggelivel foglalható.

Olyan házban vagy lakásban is lakhatsz, ahol van konyha, és ha van kedved főzni, minőségi alapanyagokból vásárolhatsz be azokban a szupermarketekben, ahová a helyiek is járnak. Itt lehetséges, hogy rabul ejt az a sor, ahol a kávék, kakaók és rumok sorakoznak. (Mi általában plusz bőröndöt viszünk erre a célra.) Ha már saját konyha és bevásárlás: meg tudjuk mutatni, hol tudsz a helyi halászoktól frissen fogott halakat vásárolni méltányos áron (a parti éttermekben kínált sült halak árának töredékéért), és azt is, hogyan ellenőrizheted a hal frissességét. Akár már aznap, akár fagyasztást követően a későbbiekben meg tudod sütni, és életed egyik legízletesebb ebédjét fogyaszthatod el.

A Perla Marina szomszédjában pedig a Sea Horse Ranch kínál egy hatalmas, 250 hektáros területen óceánra néző villákat rövid vagy hosszú távra, privát és közös medencéket, privát séfet, óceánparti gourmet éttermet, gyümölcsös és zöldséges kertet, lovas centrumot és teniszpályát festői és fenntartható természeti környezetben.

Fontos, hogy ebben a régióban csak fürdőzésre alkalmasnak nyilvánított partszakaszokon menjünk a mélyvízbe, ugyanis egyes területeken veszélyes áramlatok („corientes peligrosas”) leselkednek.

Cabarete egy igazi szörfparadicsom. Gyönyörű fürödhető partja mellett a hullámlovasoké a terep, és az Encuentro strandon egy helyi szörfiskola is megtalálható, ahol egészen kezdő szinttől tudsz órákat venni. Nem csupán felnőttek, hanem akár kisgyermekek részére is elérhető, a szakképzett oktatók mellett teljes biztonságban vagy. A szomszédos Sosuán 3 különböző strandot is találsz, melyek mindegyike nagyon szép, és kellemes a fürdőzés. A Playa Alicián díjmentesen használhatsz napágyat, ha fogyasztasz a kiváló Waterfront étteremben. Ráadásul ha szerencséd van, a partról nézheted, ahogy a delfinek csoportosan ugrálnak a nyílt tengeren, ugyanis gyakran közelebb merészkednek a parthoz.

Bármerre indulsz a parttal párhuzamosan, rövidebb vagy hosszabb utazással csodálatosabbnál csodálatosabb strandokat fedezhetsz fel. Samana irányában egy eldugott és kevés turista által ismert partszakasz a Playa Caleton, amit akár összes is lehet kötni egy gyönyörű „természetes medencével” (La Piscina Natural); továbbá nagyon szép a Playa Grande és a Playa Preciosa. Nyugati irányban található a Playa Dorada és a Playa Costambar, ahol megtapasztalhatod, milyen az, amikor a dominikaiak mennek fürödni. Kevésbé hangsúlyos a külföldiek jelenléte, de felettébb látványos, amikor egy-egy dominikai család hűtőládákkal és hangszórókkal érkezik a strandra. Ha pedig előfordul, hogy valaki úgy parkol be mögéd, hogy nem tudsz kijönni, aznap magad is rájössz, hogy Dominikán vagy, és valójában nem sietsz sehova. :)

Programajánlatok

Milyen programokat érdemes kipróbálni Észak-Dominikán?

Dominika Téged vár!

Dominika Téged vár!

Ne feledd: Észak-Dominika csak egy azok közül a csodák közül, amit ez a sziget még rejteget.
Utazásodat akár csak erre a környékre, de akár további dominikai aldesztinációkra is tervezheted.