Malajzia

Három kultúra találkozik

Malajzia

Keleti béke helyett keleti pezsgés három ősi világ találkozása mentén.
Izgalmas városok, sokoldalú természeti látványosságok. Egy desztináció, mely örök emlékeket rejt.

Ajánlatot kérek
Amit érdemes tudni Malajziáról
Amit érdemes tudni Malajziáról
Amit érdemes tudni Malajziáról

Fedezd fel

Amit érdemes tudni Malajziáról

Malajzia egy délkelet-ázsiai ország az egyenlítő közelében. Területének kevesebb, mint fele található a Maláj-félszigeten, a többi részét Borneo és kisebb szigetek alkotják. Az egyik ilyen kis sziget Langkawi, mely igazi turistaparadicsom, illetve Penang szigete is hasonlóképpen vonzza a turistákat.

A tengerparti fürdőzés és a borneói dzsungeltúrák mellett kiemelkedő turistacélpont a főváros, Kuala Lumpur, mely lélegzetelállító felhőkarcolói mellett számos kiváló programlehetőséget is tartogat.

Ha Malajziába látogatsz, minden téren sokszínűséggel találkozhatsz. Az ázsiai etnikumok sokasága telepedett itt le évszázadok alatt, kultúrájuk pedig egyedi keveréket alkot, különbözve az egyes népek eredeti kultúrájától. A növekvő globalizációval a világ minden részéről érkező bevándorlók tovább diverzifikálták az országot. Vallási téren is változatosság jellemzi: bár a muzulmán a hivatalos vallás, a nem muzulmánoknak az ország vallásszabadságot biztosít. Az ország vallási kultúrájában és hagyományában a muzulmán, hindu és buddhista jegyeket egyaránt felfedezhetjük. Egyes vallási helyek és szentélyek nemzetközi hírnévre is szert tettek, mint zarándokhelyek.

Míg Kuala Lumpurban az élvonalbeli innováció és modern építészet jellemző, a Maláj-félsziget többi részén még mindig hagyományos arculatú tájakat találunk, és megtalálhatjuk a hagyományos építészet jegyeit.

A helyiek beszédét gyakran többnyelvűség jellemzi. Automatikusan keverik az angolt a malájjal, és különböző nyelvjárásokat integrálnak.

Malajzia egyik vonzereje az alacsony árak, amelyek természetesen nem a drága szállodákban és turisztikai létesíményekben mutatkoznak meg, de megtalálhatók az étkezés és használati tárgyak terén is. A nappali és éjszakai élelmiszerpiacok árfekvése minden jövedelmi szintnek megfelel, és ezek nagyszerű betekintést engednek a délkelet-ázsiaiak mindennapi életébe.

Az egyenlítő közelsége meglehetősen változatos időjárást biztosít: a magas trópusi páratartalom miatt a forróság és a hirtelen eső keveréke páratlan. Az eső gyakran amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan távozik. Ugyanakkor hosszú időn keresztül élvezhetjük a pompás tengerparti időjárást is.

Kuala Lumpurban nagyon jól kiépített a tömegközlekedés, melynek leglátványosabb eleme a KL Monorail (egysínű magasvasút). A reptérről a KLIA Express (KLIA = Kuala Lumpur International Airport) 35 perc alatt visz be a központi (KL Sentral) pályaudvarra, míg ez a távolság autóval kb. 1 óra alatt tehető meg.

Ha tengerparti nyaralásra vágysz, látogass el Langkawi vagy Penang szigetére, ahol fehér homok, pálmafák és napsütés vár. Célszerűnek tartjuk a szigetlátogatást Kuala Lumpurral, vagy akár Szingapúrral kombinálni, ami szintén alig több, mint egyórás repülőútra van.

Igazán bevállalós vagy? Vegyél részt egy többnapos túrán Borneo szigetén, és ismerd meg a dzsungel valódi arcát! Találkozz orángutánokkal egy rehabilitációs központban, ismerd meg a világ legkisebb fajta medvéjét, fedezd fel az esőerdő szépségét, találkozz különleges vadon élő állatokkal és madarakkal, vagy akár vegyél részt egy éjszakai folyami szafarin, hogy megfigyelhess olyan állatokat is, melyek éjszaka élik életüket.

Malajzia számos csodát tartogat. Segítünk összeállítani az igényeidnek megfelelő utazást.

Programajánlatok

Milyen programokat érdemes kipróbálni Malajziában?

Beutazási feltételek, járványügyi szabályok

Beutazási feltételek:

Maljziába védőoltás és covid teszt nélkül, korlátozásmentesen be lehet lépni. Ugyanakkor az érkezéskor tüneteket mutató személyeket a malajziai hatóságok tesztelést is magába foglaló egészségügyi vizsgálatnak vetheti alá, amit a beutazó tűrni köteles. Pozitív teszteredmény esetén kötelező karantén kerülhet elrendelésre.

A beutazást megelőzően, de legkésőbb érkezéskor kötelező regisztrálni a MySejahtera mobilalkalmazáson keresztül. A 18 éven aluliakat a velük utazó felnőttek a saját alkalmazásukon keresztül regisztrálják. A regisztráció elvégzésében az utazás előtt igény esetén segítséget nyújtunk.

A korábban alkalmazott járványügyi korlátozások jelentős részét megszüntették, így engedélyezett az országon belüli utazás, a közösségi programok, a közösségi hitélet, a sportolás, a szolgáltatások igénybevétele, és üzemelhetnek az idegenforgalmi, vendéglátó- és szórakozóhelyek. Tömegközlekedési eszközökön, taxikban, illetve meghatározott zárt terekben, így egészségügyi és szociális intézményekben továbbra is kötelező a maszkviselés. Nem kötelező, de minden személy számára ajánlott a MySejahtera mobilalkalmazás MySJ Trace kontaktkutató funkciójának használata.

A beutazáshoz útlevél szükséges, melynek a beutazást követően még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Frissítés dátuma: 2022.09.28.
__________________
Az itt található tájékoztatás nem teljes körű, és nem helyettesíti a beutazást megelőző részletes tájékozódást. Utazóinkat azonban minden esetben teljes körűen tájékoztatjuk a rájuk vonatkozó konkrét szabályokról.

Malajzia rád vár!

Malajzia rád vár!

Ha trópusi kalandokra és keleti világok feldezésére vágysz, akkor irány Malajzia!
Kérj ajánlatot, és mi gondoskodunk a biztonságos és felejthetetlen élményekről!