Dominikai Köztársaság

A Karib-tenger kalandos megállója

Dominikai Köztársaság

Bienvenidos a esta isla donde el mar siempre está cerca y las montañas nunca están lejos!
Isten hozott ezen a szigeten, ahol a tenger mindig közel van, és a hegyek soha nincsenek messze!

Ajánlatot kérek
Amit érdemes tudni a Dominikai Köztársaságról
Amit érdemes tudni a Dominikai Köztársaságról
Amit érdemes tudni a Dominikai Köztársaságról

Fedezd fel!

Amit érdemes tudni a Dominikai Köztársaságról

A Nagy Antillák második legnagyobb szigetének, Hispaniolának nagyobb részét elfoglaló Dominikai Köztársaság sokkal többet kínál nekünk, mint egy tengerparti nyaralás. Egyszerre megkapjuk a pihenés és a feltöltődés tengerparti élményét, de ha többre vágynánk, felejthetetlen kalandokban is részünk lehet. Mindezt a Karib-tenger partján!

A Dominikai Köztársaság az amerikai kontinens első civilizált országa, 1492-ben Kolumbusz Kristóf először ide tette be a lábát. Az első spanyol nyelvű terület az „Újvilágban”. Fővárosa, Santo Domingo pedig Amerika elsőként alapított városa.

Amellett, hogy a Karib-tengeren és az Atlanti-óceánon összesen kb. 1600 kilométeres partszakasszal rendelkezik, az ide látogató utazó felfedezheti az ország zöldellő hegyi városait, halászfalvait, kaktuszokkal szegélyezett tájait. Megtapasztalhatja a dominikai zene és táncok (merengue, bachata) iránti egységes szenvedélyt; a baseball, a család és a vendéglátás iránti elkötelezett szeretetet és az ország sokszínű gasztronómiáját, mely bizonyos hiedelmekkel ellentétben nem csupán rizsből és babból áll. Mindezek együtt alkotják a dominikai szellem és életérzés lényegét.

Több mint száz hozzáférhető és lélegzetelállító partszakasz, hatalmas hegyláncok (a legmagasabb csúcs magassága 3087 méter), buja völgyek, felhőerdők, nemzeti parkok parton és tengeren, vízesésekhez vezető folyók, teknősök lakta öblök, ősi Taino-barlangok, eső- és fenyőerdők, dűnék, tavak és lagúnák: ez mind Dominika. Az ország területének 25%-a természetvédelmi terület, melynek legnagyobb része látogatható.

Amit érdemes felfedezned...
Amit érdemes felfedezned...

Programajánlatok

Amit érdemes felfedezned...

Ha első alkalommal látogatsz a Dominikára

Az ország keleti, illetve délkeleti régiójának meglátogatását ajánljuk, amely Punta Cana nemzetközi repülőterétől érhető el. Cap Cana, Punta Cana, Bavaro, Macao és Uvero Alto az Atlanti-óceán, míg Bayahibe, La Romana és a fővárosig, Santo Domingóig terjedő rész a Karib-tenger partján terül el. Egyes légitársaságok Santo Domingóba is indítanak járatokat Európából. Az említett partszakaszokon all inclusive resort szállodák széles választéka található, és számos szervezett program segít az ország valódi arcának megismerésében. A turisták legnagyobb tömege Punta Cana közvetlen vonzáskörzetét választja, azonban személy szerint szívesebben ajánljuk Bayahibe környékét, ahol a Karib-tenger türkizkék színe szinte egész évben élvezhető, és nem okoz bosszúságot az óceánparton szezonálisan megjelenő tengeri fű jelenléte.

Ha már jártál Dominikán

Ezúttal szívesebben felfedeznéd Dominika más részeit? Akkor a következő utad könnyen vezethet a Samana-félszigetre vagy az ország északi részén található Sosua környékére, melyek az ország számunkra legkedvesebb részei. Ezeken a helyeken nem az egy helyben tartózkodás, hanem az önálló szabad mozgás a jellemző. Általában azok döntenek autóbérlés mellett, akik nagy vezetési tapasztalattal rendelkeznek akár olyan országokban is, ahol a közlekedési kultúra eltér a miénktől. A gyakorlott sofőrök általában néhány nap után „felveszik a ritmust”. Itt elvegyülhetsz a helyiekkel, és lehetőséged van ott vásárolni, ott fürdeni és ott étkezni, ahol ők. Fontos tudnod azonban, hogy a helyieknek, még a vendéglátásban dolgozóknak is csak kisebb része beszél angolul, így a spanyol nyelv alapszintű ismerete felbecsülhetetlen előnyt jelenthet. Ha Dominikának ezeket a részeit választod, igazi autentikus, akár családi szálláshelyeket is lehetőséged van kipróbálni. A környék Puerto Plata repteréről érhető el, illetve az utóbbi években Samana helyi repülőterére is csekély számban ugyan, de érkeznek nemzetközi járatok.

Kapcsolatban állunk egy helyi pilótával, aki 4 fős Cessnájával segít lerövidíteni az utat az ország távolabbi részei között, például a Punta Cana és Samana közti 6 órás utat 35 percre rövidíti.

Punta Cana és Bayahibe régiójában helyi magyar programszervező partnerünk van segítségedre, hogy már az első látogatásod felejthetetlen és élményekben gazdag legyen!

Ismerd meg jobban dominikai aldesztinációinkat!

 • Punta Cana és Bayahibe
  Punta Cana és Bayahibe

  Punta Cana és Bayahibe

  Ha először jársz Dominikán, akkor kezd itt a felfedezésed! Ismerd meg az ország keleti, illetve délkeleti régióját, számos szervezett program segít majd az ország valódi arcának és festői szépségének megismerésében.

  Jobban megismerem
 • Samana-félsziget
  Samana-félsziget

  Samana-félsziget

  „Egy hely, ahol az idő lassan telik, ahol megismerheted és megélheted a helyi kultúrát, és ahol a természet minden anyák anyja marad.”

  Jobban megismerem
 • Észak-Dominika
  Észak-Dominika

  Észak-Dominika

  Ismerd meg „az igazi Dominikát”, mely Naguától egészen Monte Cristiig, a haiti határig húzódva rengeteg élménnyel vár!

  Jobban megismerem
Vissza Előre

Beutazási feltételek, járványügyi szabályok

Beutazási feltételek:

Az országba védőoltás és covid teszt nélkül, alapesetben karanténkötelezettség nélkül be lehet utazni. A repülőtéren érkezéskor szúrópróbaszerűen, illetve a tüneteket mutató utasokon gyorstesztet végezhetnek, mely alól mentesülnek az oltási igazolással rendelkezők. A pozitív teszteredményt követően 14 napos karantén kerül elrendelésre. Az egészségügyi intézkedések alól mentesülnek a 7 éven aluli gyermekek.

A beutazási feltételek tekintetében az átszállási ország és repülőtér szabályait is szükséges figyelembe venni, ezek lehetnek szigorúbbak, mint a célország szabályai.

A turizmusban dolgozó személyzet kötelező koronavírus elleni védőoltáson esett át, legalább 2 dózisú védőoltásban részeszültek. A Dominikai Köztársaság az egyedüli ilyen ország a világon. A szállodák és vendéglátó egységek korlátozás nélkül, teljes kapacitással működnek.

A beutazást megelőzően regisztráció kötelező ezen az oldalon. A regisztrációt utazóinknak minden esetben díjmentesen elvégezzük.

A maszkviselési és távolságtartási kötelezettség, valamint egyéb járványügyi korlátozások eltörlésre kerültek az országban.

A beutazáshoz útlevél szükséges, melynek a beutazást követően még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.


Frissítés dátuma: 2022.09.28.

__________________
Az itt található tájékoztatás nem teljes körű, és nem helyettesíti a beutazást megelőző részletes tájékozódást. Utazóinkat azonban minden esetben teljes körűen tájékoztatjuk a rájuk vonatkozó konkrét szabályokról.

Dominika rád vár!

Dominika rád vár!

Ha pihenésre és kalandokra vágysz, akkor irány a Karib-tenger!
Kérj ajánlatot, és mi gondoskodunk a biztonságos és felejthetetlen élményekről!