Samana-félsziget

Dominikai Köztársaság

Samana-félsziget

“Un lugar donde el tiempo pase despacio, en el que conocer y vivir la cultura local, en el que la naturaleza siga siendo la madre de todas las madres.”

„Egy hely, ahol az idő lassan telik, ahol megismerheted és megélheted a helyi kultúrát, és ahol a természet minden anyák anyja marad.”

Ajánlatot kérek
Amit tudni érdemes a Samana-félszigetről
Amit tudni érdemes a Samana-félszigetről
Amit tudni érdemes a Samana-félszigetről

Fedezd fel

Amit tudni érdemes a Samana-félszigetről

A Punta Canától 70 km-re északra benyúló Samana-félsziget a világ egyik legérintetlenebb tája, maga az igazi földi paradicsom. Aki egyszer ide eljut, az biztos, hogy vissza akar térni.

Itt csupán néhány all inclusive resort szálloda található, de annál több autentikus szálláshelyet és butikhotelt lehet foglalni a félszigeten, illetve villákat is van lehetőség kibérelni. Kedvenc egyedi szálláshelyeinket is megtalálod ezen az oldalon.

Samanán járva szinte megáll az idő, és elvegyülhetünk a helyiekkel. Általában spanyolországi, francia és német turisták szoktak itt hosszabb időt eltölteni. Infrastruktúrája, úthálózata nem túlságosan fejlett, a távolsághoz képest hosszabb eljutási idővel kell számolnunk. Itt jellemzően autóval szoktak közlekedni, ezt azonban csakis gyakorlott vezetőknek ajánljuk, és azoknak, akik már rendelkeznek helyismerettel. A helyiek közlekedése meglehetősen kaotikus, és probléma esetén a rendőr nem feltétlenül a külföldi mellé áll.

Egyes települések között guaguával (ejtsd: gvagva) is lehet közlekedni, ami elméletben a helyközi autóbusz megfelelője, a gyakorlatban pedig lehet kisbusz, vagy akár egy platós kisteherautó, ahová annyi ember zsúfolódik be (sőt, inkább kétszer annyi), mint amennyi befér. Itt megtapasztalhatjuk a helyiek életét, hiszen ők rendszeresen használják ezt az eszközt. Elvileg van menetrendje és vannak megállói, a valóságban azonban mindez teljes mértékben felborul. Nagyon sok helyen megáll, és egy alapjáraton félórás út másfél órásra is nyúlhat, miközben autóval már eleve 90 perc alatt tudjuk megtenni a 60 km-es távot az útviszonyok miatt.

Néhány kilométeres távolságra motortaxi is igénybe vehető, ahol egyáltalán nem jelent problémát, hogy a motoron a vezetőn kívül ül egy háromtagú család a szállítandó holmikkal együtt, mindezt 1,5 km-es távra 50 pesóért (kb. 350 Ft-ért). (Az ár nem feltétlenül tükrözi a jelenlegi állapotot, és taxisonként eltérő lehet.)

A Samana-félsziget egyes részein, például Las Terrenas-ban nagyon jó tengerparti étkezdéket találunk, ahol többek közt frissen fogott halakat és tengeri ételeket tudunk fogyasztani. Lenyűgöző partszakaszokkal, hegyvonulatokkal találkozunk. Semmi másról, mint a természetről szól, szinte egybeolvadunk a természettel.

Ebben a régióban kevesen beszélnek jól angolul, a nagyobb szállodákban is csak néhány munkavállalóra jellemző a nyelvtudás. Amennyiben szeretnénk önállóan felfedezni a régiót, vásárolni, szolgáltatásokat igénybe venni, programokon részt venni, az angol mellett fontos lehet a spanyol nyelv alapszintű ismerete is.

A Samana-félszigeten vadregényesebbnél vadregényesebb tengerpartokat találsz. Minden tengerpart más, nincs két egyforma partszakasz. A környék friss gyümölcsökben gazdag, rengeteg lehetőséged adódik frissen szüretelt mandarint, ananászt és maracuját fogyasztani, hogy csak néhány példát említsünk. Aki Samanára látogat, a természet szeretete miatt teszi.

Ha tapasztalt utazóként Samana felfedezésére indulsz, és eltöltesz itt rövidebb-hosszabb időt, egy olyan csodában lehet részed, ami örökre megmarad az emlékezetedben.

Ha a fent említett izgalmaktól mentes pihenésre vágysz, de nem szeretnéd kihagyni ezt a térséget, Punta Canáról szervezett kirándulás keretében el tudsz látogatni, és fel tudod fedezni leggyönyörűbb részeit, miközben gondtalanul élvezheted a teljes ellátást és a magyar nyelvű asszisztenciát.

Programajánlatok

Milyen programokat érdemes kipróbálni a Samana-félszigeten?

Dominika Téged vár!

Dominika Téged vár!

Ne feledd: a Samana-félsziget csak egy azok közül a csodák közül, amelyeket Dominika rejteget.
Utazásodat akár csak erre a környékre, vagy további dominikai aldesztinációkra is tervezheted.