All You Want Is Greece – Görögország vár!

All You Want Is Greece – Görögország vár!

Blog/2021. 03. 19.

A görög kormány tervét a turizmus 2021-es biztonságos megnyitásáról Haris Theocharis idegenforgalmi miniszter mutatta be az ITB Berlin nemzetközi turisztikai kiállítás keretében tartott sajtótájékoztatón.

Theocharis úr május 14-ét tűzte ki a 2021-es turisztikai szezon hivatalos kezdetének időpontjaként Görögországban. Ugyanakkor feltárta a görög turizmus új promóciós kampányának központi szlogenjét: “All you want is Greece” („Minden, amire vágysz, Görögország.”).


Haris Teocharis görög idegenforgalmi miniszter

A sajtótájékoztató a “Return to Greece: The journey to revive a unique experience has just started” („Visszatérés Görögországba: Az egyedülálló élmény újjáélesztése az imént kezdődött”) címet kapta, és világszerte online közvetítették az athéni Akropoliszból.

Az idegenforgalmi miniszter rámutatott: „Miközben mindig szem előtt tartjuk az egészségügyi protokollok pontos végrehajtását, arra törekszünk, hogy május 14-én megnyissuk a görög turizmust. Addig fokozatosan feloldjuk a korlátozásokat, ha ezt a járványügyi szakemberek becslései lehetővé teszik. Például áprilisra tervezzük a tervezett intézkedések kísérleti végrehajtását, az első szakaszban az Európai Unió országaiból érkező látogatókkal, valamint más olyan indulási országokkal, ahol az oltás előrehaladt, mint pl. Izrael. Hangsúlyozom azonban, hogy a nyitással kapcsolatos összes dátum tájékoztató jellegű, és a fejleményektől függően változhat.”

Előadása során Mr. Theocharis röviden kitért az alapvető egészségügyi protokollokra, amelyeket az országba történő belépéskor alkalmaznak: az országba olyan utasok léphetnek be, akiket beoltottak, vagy immunitásuk van a gyógyulás miatt, vagy egy frissen elvégzett vírusteszt során negatív eredményt mutatnak a COVID-19 megbetegedésre. Ezenkívül, amint a miniszter elmondta, „az érkező turistákat véletlenszerű tesztnek vethetik alá, ugyanúgy, mint tavaly. Fontos különbség azonban a tavalyi évhez képest a gyorstesztek, amelyeknek köszönhetően a pozitív esetek karanténja azonnal megkezdődik, a tavaly alkalmazott 24 órás várakozás nélkül.

„A kórházi kezelés vagy bármely más, a turisták, a szakemberek és az állampolgárok egészségének védelmét szolgáló intézkedés költségeit a görög állam viseli” – magyarázta Haris Theocharis. Ugyanakkor aláhúzta, hogy „ami a görög állampolgárokra vonatkozik, az a turistákra is vonatkozik, mindenféle különbség vagy kivétel nélkül, mint például a kötelező maszkhasználat nyilvános helyeken”.

Haris Theocharis idegenforgalmi miniszter azt is kijelentette, hogy „megerősítjük a Nemzeti Egészségügyi Rendszer struktúráit Görögország valamennyi részén, folytatva az előző évhez hasonló erőfeszítéseket. Elsőbbséget élvez azoknak az embereknek az oltása, akik részt vesznek az idegenforgalmi szolgáltatások nyújtásában, valamint hazánk lakosságának kiszolgáltatott csoportjai.”

A görög turizmus 2020-as sikeres megnyitásával kapcsolatban Theocharis úr rámutatott, hogy az Idegenforgalmi Minisztérium felelősségi körében, az állami szervekkel és szervezetekkel, de a magánszektorral is együttműködve „minden tevékenységhez speciális protokollokat készítettünk. Szorosan együttműködtünk az ipar vállalataival, és a protokollokat példaértékű módon valósítottuk meg. Elfogadtuk az innovatív EVA rendszert a turisták mintavételéhez, és az előrejelzési pontosság 4-szer nagyobb volt, mint más módszerek. Végül több mint 1,5 millió német turistát fogadtunk Görögországban az összesen 6 millió 2020-as látogatóból. Mindezek az emberek élvezhették az egyedülálló görögországi nyaralási élményt, miközben teljesen biztonságban maradtak.

 

A sajtótájékoztatón elhangzott beszédében Theocharis úr elmondta, hogy „Görögország, mint idegenforgalmi célország páratlan előnyeihez hozzáadjuk az elkötelezettségünket, hogy felajánljuk és garantáljuk, hogy minden turista, aki 2021-ben hazánkat választja, teljesen biztonságban lesz. Azt hiszem, már hallom, ahogy az új szlogenünket suttogják: „All I want is Greece – Csak Görögországot akarom”. Csak Görögországra vágysz, hogy újra megtaláld a mosolyt, és visszanyerd az életkedved.”

Forrás: minitour.gov.gr

 

Fedezd fel Görögországot!

Ismerd meg jobban a csodálatos görög szigetek világát. Inspirálódj egy nyaraláshoz. Ha kedved támadna egy görög nyaraláshoz, kérj ajánlatot, és mi gondoskodunk a biztonságos és felejthetetlen élményekről!
Vissza Előre